Beste Nicole en Truike


Ik wilde jullie even laten weten hoe geweldig wij het naar onze zin hebben hier in Canada. Het is echt een droom die uitkomt. Het is een wandelparadijs voor ons. De reis begon al fantastisch goed, bij de laatste controle voor het instappen werd ons gevraagd of we plaatsen hadden bij de nooduitgang, omdat mijn man erg lang is (2.04 m). dat had ik inderdaad de dag ervoor bij het inchecken kunnen regelen. Wat schetst onze verbazing, we moesten onze tickets afgeven en er kwam misschien een verrassing. We kregen dus zomaar Business Class plaatsen toegewezen!!!Wat een geweldige service van KLM.

De camper bevalt ons ook prima, we hebben zelfs een slide-out, genoeg ruimte dus voor ons tweetjes.De campgrounds bevallen ook prima, we zitten momenteel 1 week in Lake Louise. Na Lake O'Hara (a.s woensdag)gaan we naar Jasper.

De helikopterexcursie was SUPER, hadden we niet willen missen, kan ik echt iedereen aanraden. Wederom een uitstekende service van Icefield Helicopter Tours;toen ik 6 juli belde om de tour van 7 juli te bevestigen kon ik deze gelukkig verzetten, er werd heel slecht weer voorspeld. Afgelopen zaterdag 11 juli zijn we gegaan. Heel vriendelijke mensen allemaal, de piloot was een kanjer, hij heeft ongevraagd heel veel foto's van ons gemaakt en ons extra lang laten vliegen. We zijn naar een prachtige plek vlakbij een waterval gelopen, fantastisch mooi. En wat een ongelooflijk mooi uitzicht op de bergen vanuit de heli.

(C) Leen en Ellien van der Kooij

De wandelingen zijn supermooi, nog nooit zulke mooie bergtochten gehad We hebben ook al veel wildlife gezien, eekhoorntjes in alle soorten en maten, herten en al 4 beren!!!!! 2 Zwarte beren langs de weg en vandaag 12 juli een close-encounter met een grizzlie!!!!. We stonden op nog geen 100 meter afstand en de beer keek ons gewoon aan. Frans, we hebben je raad opgevolgd hoor, we zijn blijven staan, zijn rustig gebleven en hebben gewacht tot de beer zelf wegliep, oeffff. Wel geschrokken, was iets te dichtbij. We hebben wel altijd pepperspray bij ons hoor. Volgende keer maken we nog meer herrie tijdens het wandelen om dit te voorkomen.

Als we in Lake O'Hara zijn geweest dan stuur ik weer een mailtje om jullie op de hoogte te houden.

Groetjes van een zeer tevreden Leen en Ellien van der Kooij