Beste Greatlakes-Travel medewerkers,

We zijn nu alweer anderhalve week thuis en nog steeds moeten we bijkomen van onze geweldig indrukwekkende vakantie van 4 weken in de Rockies en Vancouver Island. Onze droom is uitgekomen.

Het laatste deel van onze reis was eveneens super, net als de rest van onze vakantie dus. De excursies op Vancouver Island waren adembenemend. We hebben 6 uur gevaren met Hurricane Jack, wat een geweldige ervaring was dat. Zoals jullie ook al op jullie site vermelden, het was inderdaad een zeer persoonlijke excursie. We zaten met nog 5 andere Nederlanders (ook via GLT) op zijn supersnelle boot en het was ontzettend gezellig. Jack en zijn vrouw zijn inderdaad supergidsen, hij weet echt de mooiste plekjes te vinden en het eten is zo ontzettend lekker. De tocht begon meteen knallend , Jack liet ons een plek zien waar 2 visarenden wonen, hij riep ze zelfs en ze kwamen voor onze neus de vis uit het water halen (die Jack er wel zelf ingooide), we waren meteen verkocht. Ook de rest van de excursie was fantastisch, die dag werkten de orka's ook erg mee, we hebben ze van alle kanten gezien en gehoord. Wat een ongelooflijk mooie ervaring was dat. Jack ging ook op zoek naar beren langs de kust, maar helaas lieten die zich die dag niet zien, het was ook ver boven de 30oC!!! Daarna als afsluiting nog langs een kolonie zeehonden en na bijna 7 uur kwamen we zeer voldaan weer in Campbell River aan. Overdonderd door al het moois en superlieve, aardige mensen en zeer ervaren om de mooiste plekjes en dieren te vinden .

De volgende dag hebben we ook de orka-excursie met Stubbs gemaakt vanuit Telegraph Cove. Een grote boot met bijna 50 mensen, maar er was plaats genoeg voor iedereen, wij zaten uiteraard voorop. Heel veel visarenden gezien, orka's ook heel dichtbij, en tenslotte op zoek naar een walvis, die was die ochtend al bij een eerdere excursie gezien. Helaas niet gevonden maar wel een plek op zee waar hij net geweest was, de visjes dreven nog rond en er hing een gigantische wolk vogels boven. In die wolk ook een aantal visarenden die voor onze neus gingen vissen, we hebben de foto's gemaakt waar we alleen maar van konden dromen!! Ook nog Steller zeeleeuwen gezien die langs zwommen, we kregen voldoende tijd om die te bewonderen, ook werd er regelmatig gestopt bij visarenden langs de kant. We kregen aan boord ook nog interessante informatie van een alleraardigste biologe over al het zeeleven. Ook een erg leuke excursie dus, weliswaar maar 4 uur, maar met een beetje geluk, de orka's zaten al meteen om de hoek van de haven!!!!!ook lang genoeg. Zeker aan te bevelen.

De aanbevolen campground Salmon Point bij Campbell River op Vancouver Island was supermooi, echt ook een aanrader, vlakbij zee en prima voorzieningen. Helaas daarna naar huis. Omdat we weer op donderdag met de ferry vertrokken hadden we geen lange wachttijd, slechts 30 min. We hebben een prachtige campground gevonden in Burnaby, dichtbij de inleverplek van onze Canadream camper in Vancouver. Overigens bleek later dat er geen andere campground is dichter bij Canadream, die liggen aan de andere kant van Vancouver en dan moet je dus met je camper dwars door Vancouver en dat is niet aan te raden. Jammer om de camper te moeten inleveren, is prima bevallen. Helaas ging onze airco kapot toen het erg warm was, zondagavond Canadream Calgary gebeld maar die wilden ons niet helpen, was geen noodgeval, maandagochtend na 8 uur terugbellen. Omdat we toen echter een excursie hadden konden we niet bellen, airco niet aan de praat gekregen, ook niet na het lezen van de handleiding. Bij Canadream Vancouver vonden ze dat een slechte service, ze horen 24 uur per dag bereikbaar te zijn voor alle klachten. Daar werd ons aangeraden om canadream Vancouver te bellen bij problemen, maar ja dat wisten wij natuurlijk niet.....Toen we de camper ophaalden in Calgary was de service overigens uitstekend, we mochten al voor 9 uur komen (ipv na 15.00 uur), werden prima geholpen. Beetje jammer dus van de problemen met de airco, die was dus inderdaad niet kapot maar was met een simpele handeling weer te gebruiken, is een beetje zuur als het ver boven de 30'c is en je moet in een bloedhete camper alles inpakken en je kan dan ook niet slapen......Maar ja, dit was dan ook echt het enige kleine minpuntje van onze vakantie, dat valt in het niet bij alle topdagen die we hebben gehad.

Misschien een paar TIPS voor toekomstige Canada reizigers

-Vraag hoe je de airco kan resetten, het blijkt nl. regelmatig voor te komen dat die uitvalt door overbelasting en bij het ophalen van de camper is ons dit niet verteld.

-Dichtstbijzijnde campground bij Canadream Vancouver: Burnaby Cariboo R.V. Park campground, geweldig mooi en uitstekende sanitaire voorzieningen (zelfs een zwembad)

-Excursies hebben echt zoveel meerwaarde en GLT excursies zijn echt toppers, gewoon doen!!!!

-Als je WIFI zoekt, bijna overal te vinden, je moet er soms wel naar vragen, ze zitten op de gekste plekken, bv. postkantoor in winkelcentrum Lake Louise, pizzeria Jasper. Gewoon vragen en dan kom je er wel, helaas weinig campgrounds met WIFI, wij hebben het gebruikt om onze kinderen, familie en vrienden op de hoogte te houden via de reissite:WaarBenJijNu.nl

-Realiseer je dat je nauwelijks mobiel kunt bellen in de nationale parken, wel handig en stukken goedkoper om een Canadese telefoonkaart terplekke te kopen, er zijn vaak telefooncellen waar je ze kan gebruiken.

-Kom in het hoogseizoen niet te laat aan bij een campground, in het begin van de middag zijn ze al vaak vol (de grotere dan met hookups). Beter is om 's ochtends eerst de campground te boeken, dan kan je daarna meteen op pad. Wij hebben vaak gezien dat aan het eind van de middag er lange rijen voor de ingang stonden en dat mensen dus om konden draaien op zoek naar een ander plekje.

-Vermijd de ferry naar Vancouver-Vancouver Island in het weekend, wij gingen op donderdag en hadden amper wachttijd eind juli

-Er varen meerdere ferry's tussen Vancouver-Vancouver Island: _West Vancouver-Nanaimo=Horseshoe Bay-Departure Bay, vaartijd 1 ½ uur, erg handig als je via highway 99 (Whistler) naar VI wilt

_Vancouver- Nanaimo= Tsawassen-Duke Point, erg handig als je bv. naar Canadream Vancouver moet , vaartijd 2 uur en je komt niet door Vancouver

-Wil je graag wandelen in de Rockies, met bergschoenen en wandelstokken, dan is een echte aanrader het boek: Don't Waste Your Time in the Canadian Rockies van Kathy&Craig Copeland, alle wandelingen staan beschreven met een waardering per wandeling, echt zo handig om de allermooiste wandelingen te kiezen, en de waardering klopt ook echt. Wij hebben uitsluitend 4****wandelingen gedaan en die waren stuk voor stuk adembenemend. En laat je heel goed voorlichten over de beren, neem altijd pepperspray mee en onderschat het gevaar nooit. Koop geen berenbelletje (trekt poema's aan) en ook geen berenfluitje(hadden wij wel, maar later vertelde een gids dat je dan op een marmot lijkt, en die lusten de beren toevallig erg graag.....).

-Handige guide om campgrounds te zoeken:Woodall's Canada Campground Guide

En tenslotte wil ik zeker niet onvermeld laten dat de reis een enorm succes is geworden door de uitstekende service van GLT, ze doen er alles aan om een reis op maat te maken, snelle reacties op vragen (en dat waren er bij ons aardig wat), veel geduld. Vooral de enorme inspanningen die zij gedaan hebben om ons verblijf in de Lake O'Hara Lodge voor elkaar te krijgen zijn door ons enorm gewaardeerd, het was grandioos. Volgend keer als we weer naar Canada gaan (dat is inmiddels wel zeker)gaan we zeker weer met GLT!!!!!! GLT enorm bedankt!!!!!!!!!!!!

Voor iedereen die nog meer persoonlijke info wil of foto's wil bekijken (wij hebben er ruim 9000!!!) je mag me altijd mailen.

Sorry voor dit lange verhaal, ik kan nu eenmaal niet snel iets opschrijven, ben een beetje enthousiast na onze fantastische droomreis.

Groetjes Ellien van der Kooij