Er zijn meer 10.000 campings in de USA, dus vele honderden per staat. Wij adviseren dan ook om campings niet vooraf vast te leggen, met uitzondering misschien van de eerste en de laatste campingovernachting op uw route. Aan het begin van de reis bent u mogelijk nog iets vermoeid van de vlucht en het is dan prettig om te weten waar u de eerste nacht overnacht. Verder kunt u dan uw eerste reisdag iets beter plannen, zodat u tijdens daglicht aankomt en ruim voldoende tijd heeft voor het aansluiten van uw camper op de riolering, water en electriciteit.
De reden voor dit advies is dat wij vinden dat het voordeel van de flexibiliteit tijdens u reis opweegt tegen de zekerheid van gereserveerde plaatsen vooraf. Eén van de leukste ervaringen van een camperreis is het gevoel van rust, ruimte en vrijheid, in dit geval de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt. Als u de Grand Canyon (South Rim) wilt bezoeken in het hoogseizoen, dan is het wel verstandig hiervoor een datum te prikken en deze overnachting vast te leggen. Als u dit niet doet, houdt er dan rekening mee dat u in de omgeving van Flagstaff (zo'n 1-2 uur rijden van de Canyon) moet overnachten.

Verder adviseren we onze reizigers om de dag voor aankomst op een bepaalde locatie, of op de ochtend van vertrek met uw camper, enige campgrounds te bellen in de omgeving waar u de volgende dag of dezelfde dag aan zal komen. Campinggidsen vindt u vaak bij uw verhuurlocatie, op internet, bij de plaatselijke VVV, benzinestations of de camping zelf; als deze deel uitmaakt van een keten zoals KOA.

Let aub op: Online Camper Specialist garandeert geen beschikbaarheid op campings. Zeker in populaire parken zoals Bryce en Yosemite kan het in het hoogseizoen goed mogelijk zijn dat u net buiten het park een camping moet zoeken.