Er zijn meer 7000 campings in Canada, dus vele honderden per provincie. Online Camperspecialist adviseert haar reizigers om campgrounds niet vooraf vast te leggen, met uitzondering van misschien de eerste en de laatste campgroundovernachting op uw route. Een tweede uitzondering op de regel om campings niet allemaal vast te leggen, heeft betrekking op het vooraf reserveren van de campings nabij Port Hardy en Prince Rupert als u de Inside Passage Cruise neemt aan de westkust van Canada. Omdat u vroeg moet inchecken op deze veerboot en omdat u laat aankomt in de haven van bestemming (tijdens de schemering of zelfs in het donker) én omdat het aantal campings in deze regio gering is, zijn reserveringen voor de campings nabij Port Hardy en Prince Rupert sterk aan te raden. Een derde uitzondering op de regel om campgrounds niet vooraf allemaal vast te leggen, heeft te maken met het maken van reserveringen in Banff National Park, Jasper National Park en het gebied rondom Tofino in het westen van Vancouver Island. Het aantal campgrounds is in deze regio’s beperkt.


Zou het zo zijn dat u hier geen campground kunt vinden, breng dan een bezoek aan het Visitors Information Center in de dorpen Banff, Jasper of Tofino. De specialisten van de lokale Visitors Information Centers weten waar u alsnog kunt overnachten. In Jasper maakten medewerkers van Online Camper Specialist het in 2007 mee, dat alle reguliere campgrounds volgeboekt waren. We werden toen verwezen naar een zogeheten “overflow” campground nabij het dorp Jasper, deze was geweldig mooi en we hebben hier met veel plezier overnacht.

Let op! Online Camper Specialist garandeert dus geen beschikbaarheid op campings en zeker in het hoogseizoen kan het voorkomen dat campings vol blijken te zijn. Wij stellen u echter op basis van onze ervaring gerust dat het vinden van een geschikte campground minder moeilijk is dan vaak wel wordt beweerd door andere, minder geïnformeerde bronnen en op het internet. Het advies om campings niet allemaal vooraf te reserveren geven wij aan al onze reizigers. Als u alle campings vooraf reserveert haalt u namelijk het gevoel van vrijheid van een campervakantie weg. Een voordeel van een campervakantie is juist om uw eigen route, tempo en campings te bepalen.