Gildestraat 1, Heerhugowaard 040-2618784 info@onlinecamperspecialist.nl

FAQ

De bagageruimte wisselt van camper tot camper. Er is dan ook geen eenduidig advies te geven of u hardschalen koffers mee kunt nemen in de camper. Zeker de kleine campermodellen in Canada (zogenaamde vans & truck campers) hebben vaak niet voldoende bagageruimte. Voor deze modellen adviseren we dan ook flexibele reistassen.  Campers vanaf 7 meter lengte geldt meestal dat er voldoende bagage ruimte aanwezig is; dit houdt in dat, afhankelijk van het formaat van de koffers, zeer waarschijnlijk 3 tot 4 koffers buiten de leefruimte kunnen worden opgeslagen. Ons advies is dan ook om maximaal 3 tot 4  harde koffers mee te nemen in deze modellen en verder grote flexibele reistassen. De opbergruimte kan niet worden gegarandeerd. Indien u de camper ophaalt en inlevert op dezelfde locatie is er soms de mogelijkheid een lege koffer achter te laten bij de verhuurder. Dit is ten allen tijde op eigen risico.

Alle aangeboden campers biedt Online Camper Specialist aan met een uitgebreide aansprakelijkheids verzekering en schade verzekering.

Elke camperverhuurder heeft zijn eigen voorwaarden voor deze verzekeringen met daarin opgenomen een eigen risico. Het eigen risico kan per aanbieder wisselen maar gemiddel is het eigen risico ongeveer US$/CA$ 1000,-. Dit eigen risico geldt voor schade aan bodem, banden, dak, ruiten, achteruit rijden tegen een paaltje, en dergelijke. De Online Camper Specialist biedt de mogelijkeheid om het eigen risico te beperken met een aanvullende verzekering.

Voor €13,50 per dag wordt een eigen risico van maximaal US$ 5000,- gedekt. Daarnaast biedt deze verzekering extra dekking in sommige gevallen tegen uitgesloten casco schade (schade die normaal niet onder de dekking van de camperverhuurder valt zoals schade aan het interieur, schade door off road rijden e.d. tot US$ 10.000.) Ook heeft u extra dekking voor bestuurders aansprakelijkheid, diefstal en een rechtsbijstand dekking.

Dekkingsoverzicht Amerika & Canada Eigen Risico Reisverzekering

Rubrieken en verzekerde bedragen.

Dekkingsoverzicht Auto/Motor Camper
Aanvullendebestuurdersaansprakelijkheid (incl. hiermee verband houdende rechtsbijstand), per polis  

niet verzekerd

 

US$ 1.000.000,-

Rechtsbijstand

– verband houdende met verkeersdeelneming, per polis per gebeurtenis

– extra reis-/verblijfskosten i.v.m. bijwonen proces, per verzekerde

 

 

€ 25.000,-

 

€ 3.000,-

 

 

€ 25.000,-

 

€ 3.000,-

Repatriëring van het motorrijtuig, per motorrijtuig € 3.500,- € 3.500,-
Cascoschade

– afdekking eigen risico (m.u.v. zgn. uitgesloten cascoschade*), per motorrijtuig per gebeurtenis

– uitgesloten cascoschade*, per motorrijtuig per gebeurtenis

 

 

US$ 5.000,-

 

US$ 10.000,-

 

 

US$ 5.000,-

 

US$ 10.000,-

* Met in acht name van het maximaal verzekerd bedrag bedraagt de uitkering in ieder geval nooit meer dan het op grond van de in Amerika of Canada afgesloten verzekering in rekening gebrachte eigen risico.
Onder uitgesloten cascoschade wordt verstaan:
·         schade door gebruik off-road

·         schade aan ruiten

·         schade ontstaan bij achteruitrijden

·         schade door bevriezing/oververhitting leidingsysteem

·         schade aan interieur

·         dakschade door laaghangende objecten

·         schade aan onderzijde incl. banden/wielen

De bovenstaande informatie is een voor uw gemak samengestelde samenvatting van enkelen van de belangrijkste voorwaarden uit de aanvullenden eigen risico verzekering van de Europeesche verzekering. Aan deze samenvatting kunnen geen rechten worden ontleend. De geldende polisvoorwaarden worden bij boeking aan u verstrekt. Indien u vragen heeft bel dan www.onlinecamperspecialist.nl voor meer informatie.Let op! De verzekering wordt niet aangeboden door de camperverhuurder. U zult dus nog wel borg moeten staan voor het eigen risico middels een credit card bij het ophalen van de camper. In geval van schade zal de camperverhuurder de schade ter plaatse met u verrekenen (tot het maximum van het eigen risico voor zaken die onder de dekking vallen). U dient de schade te melden bij de Europeesche verzekeringen en bewijsstukken te overleggen. Zorg dus altijd voor bewijsstukken zoals een schade rapport van de politie, nota’s en een schade opgaaf van de camperverhuurder. Verder zal de Europeesche geen schade uitkeren als er niet aan de voorwaarden van de plaatselijke verhuurder wordt voldaan. Het betreft hier vaak ‘logische’ zaken zoals niet rijden onder invloed van alcohol, in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, ouder zijn dan 21, niet op wegen rijden waar dat niet is toegestaan en dergelijke.

Mondial Assistance reis- en annuleringsverzekering

Online Camper Specialist raadt reizigers naar Amerika en Canada aan zich goed te verzekeren. Zowel een annuleringsverzekering, een reisverzekering en een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering zijn belangrijk. Op deze pagina kunt U zich goedkoop, gemakkelijk en snel verzekeren bij Mondial, een onderdeel van de Mondial Assistance Group, wereldwijd marktleider in hulpverlening en reisverzekeringen. Let bij het afsluiten van de verzekering goed op dat u voor werelddekking kiest, medische kosten en ongevallen meeverzekert en dat uw bagage (wellicht een dure camera of golfuitrusting?) voldoende gedekt is.

Klik HIER op deze link voor het afsluiten van
reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen. U wordt
dan verbonden met het systeem van Mondial en U kunt
meteen on-line een verzekering afsluiten.

De hulpcentrale van Mondial is 24 uur per dag bereikbaar, na uw telefoontje wordt direct de hulpverlening in gang gezet. Wereldwijd zorgen de 7000 medewerkers van de Mondial Assistance Group ervoor dat U snel wordt geholpen.

Sluit uw verzekeringen af bij de maatschappij met de meeste ervaring: Mondial Assistance Group.

Of uw kind verplicht in een kinderstoeltje moet zitten is afhankelijk van de staat waarin u reist. Een makkelijk overzicht vind u op:

http://www.iihs.org/laws/ChildRestraint.aspx

Lang niet alle camperverhuurders bieden de mogelijkheid een baby of kinderstoeltje bij te huren. In Amerika is een maatschappij die dit wel aanbiedt Apollo. Inj Canada kunt u terecht bij CanaDream, Ambassador en Traveland.

Indien de camperverhuurder geen stoeltjes verhuurd heeft u twee mogelijkheden:

  • Een stoeltje bij een lokale winkel aanschaffen.
  • Uw kinderstoeltje meenemen in het vliegtuig (informeer bij uw luchtvaartmaatschappij naar de mogelijkheden en voorwaarden; dit is niet altijd toegestaan!).

Babybedden en veiligheidsrekjes zijn alleen bij Go-West beschikbaar. We raden u dus aan om een baby/travel cot van huis mee te nemen of ter plaatse aan te schaffen. Deze zijn licht, klein, opvouwbaar en makkelijk te vervoeren.

Een zogeheten Internationaal Rijbewijs is niets meer of minder dan een niet-juridisch vertaling van uw juridisch geldige Nederlandse rijbewijs. Internationaal Rijbewijs is dus eigenlijk een misleidende term, het is een juridisch ongeldig document en u dient dus altijd uw officiële Nederlandse rijbewijs mee te nemen. U kunt het Internationale Rijbewijs bij de ANWB verkrijgen tegen betaling van ongeveer 15 euro: neem altijd een goede pasfoto mee.

U heeft geen internationaal rijbewijs nodig als bestuurder van de camper, dit is niet verplicht. Als Online Camper Specialist raden wij u echter wel aan een internationaal rijbewijs mee te nemen, omdat in het geval van een ongeluk of een verkeerscontrole er mogelijke verwarring zou kunnen worden vermeden.

Ja, dit is toegestaan. Let er wel op dat in Amerika elke reiziger zijn eigen paspoort nodig heeft; ook als deze reiziger nog maar 1 jaar oud is. Verder zult u bij de grens, of voor vertrek uit Nederland, een electronisch reisdocument (ESTA) moeten aanvragen. Laat het vooraf weten als u van plan bent om naar de VS te reizen. Sommige camperverhuurders rekenen hier namelijk een (verzekerings)toeslag voor. Zo kunt u in geval van schade in de Verenigde Staten ongemakkelijke (en dure) situaties vermijden.

Hoewel het mogelijk is om met de camper vanuit Canada naar de Verenigde Staten te reizen en vice versa, is het niet toegestaan de camper in het ene land op te halen en in het andere land weer in te leveren.

Er zijn meer 7000 campings in Canada, dus vele honderden per provincie. Online Camperspecialist adviseert haar reizigers om campgrounds niet vooraf vast te leggen, met uitzondering van misschien de eerste en de laatste campgroundovernachting op uw route. Een tweede uitzondering op de regel om campings niet allemaal vast te leggen, heeft betrekking op het vooraf reserveren van de campings nabij Port Hardy en Prince Rupert als u de Inside Passage Cruise neemt aan de westkust van Canada. Omdat u vroeg moet inchecken op deze veerboot en omdat u laat aankomt in de haven van bestemming (tijdens de schemering of zelfs in het donker) én omdat het aantal campings in deze regio gering is, zijn reserveringen voor de campings nabij Port Hardy en Prince Rupert sterk aan te raden. Een derde uitzondering op de regel om campgrounds niet vooraf allemaal vast te leggen, heeft te maken met het maken van reserveringen in Banff National Park, Jasper National Park en het gebied rondom Tofino in het westen van Vancouver Island. Het aantal campgrounds is in deze regio’s beperkt.

Zou het zo zijn dat u hier geen campground kunt vinden, breng dan een bezoek aan het Visitors Information Center in de dorpen Banff, Jasper of Tofino. De specialisten van de lokale Visitors Information Centers weten waar u alsnog kunt overnachten. In Jasper maakten medewerkers van Online Camper Specialist het in 2007 mee, dat alle reguliere campgrounds volgeboekt waren. We werden toen verwezen naar een zogeheten “overflow” campground nabij het dorp Jasper, deze was geweldig mooi en we hebben hier met veel plezier overnacht.

Let op! Online Camper Specialist garandeert dus geen beschikbaarheid op campings en zeker in het hoogseizoen kan het voorkomen dat campings vol blijken te zijn. Wij stellen u echter op basis van onze ervaring gerust dat het vinden van een geschikte campground minder moeilijk is dan vaak wel wordt beweerd door andere, minder geïnformeerde bronnen en op het internet. Het advies om campings niet allemaal vooraf te reserveren geven wij aan al onze reizigers. Als u alle campings vooraf reserveert haalt u namelijk het gevoel van vrijheid van een campervakantie weg. Een voordeel van een campervakantie is juist om uw eigen route, tempo en campings te bepalen.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×