Gildestraat 1, Heerhugowaard 040-2618784 info@onlinecamperspecialist.nl

Reviews

Bedrijfsnaam

De prijs en service bij het boeken hebben de doorslag gegeven.

5

Wij hebben 4 nachten toronto en camper geboekt via Online Camper Specialist
De prijs en service bij het boeken hebben de doorslag gegeven.

Bedrijfsnaam

Ook deze vlucht verliep weer probleemloos zodat we onze kinderen konden knuffelen na aankomst en ze te vertellen over deze onvergetelijke ervaring in dat prachtige land CANADA

5

Camper rondreis in canada
Op zondag 6 juli vertrokken wij voor een rondreis per camper van Calgary naar Vancouver, de heenreis voorliep voorspoedig en in Calgary aangekomen belden we het Best Western hotel en die pikten ons op.
De volgende dag belden we al vroeg Cruise Canada en we konden de camper om 11 uur halen,we waren wat aan de vroege kant daar maar dat was niet erg want de camper stond al klaar.Om half 12 reden we de poort uit op weg naar canmore onze eerste stop.Onderweg er naar toe eerst gestopt bij een leuk plaatsje om te tanken en een bezoek te brengen aan de supermarkt om onze koelkast te vullen en onze magen.
In Canmore een camping opgezocht en de camper ingericht.
De volgende dag naar Lake Minnewanka daar een trail gelopen, onderweg naar Johston Canyon een zwarte beer en eland gezien, daar de upper en lower falls bekeken en in de avond een fikkie gestookt zoals alle canadezen dat doen in de pitfire.
Vandaag Lake Louise bezocht, onder weg er naar toe een bruine beer gezien.Daarna door naar Lake Moraine (mooiste meer van canada ) en weer door naar Peyton Lake in de buurt overnacht.
Deze ochtend de Parker Ridge Trail gelopen prachtig,daar berggeiten gezien, door naar het Icefield Center om daar wat rond te kijken en verder naar Wabasso.
In Jasper een tour geboekt voor vandaag naar Maligne Canyon en Lake wat de hele dag duurde.
We wilden eigenlijk nog een dag in Jasper blijven maar alle campings waren vol dus door naar Clearwater onderweg er naar toe langs Mount Robson waren op tijd in Wells Gray en hebben nog van alles kunnen bekijken daar. De camping viel een beetje tegen vandaar dat we de volgende dag al weer verder trokken naar Lillooet via 70 Mile House en het openlucht museum Hat Creek Ranch overnacht aan de Fraser River.
Door naar Whistler waar we vroeg waren,met de shuttle bus van de camping naar het centrum om alles te bekijken.De volgende dag met de kabelbaan naar boven en de High Note Trail gelopen best lang deze trail en zeker met 30 graden via de Peak to Peak weer naar het dal waar we ons een heerlijke beloning gaven.
Vandaag gaan we via Horseshoe Bay naar Nanaimo en vandaar verder naar Campbell River.
Deze dag naar Quadra Island om er te wandelen en de Indianen cultuur te bekijken, verder de pier op om er de div hengelaars te bewonderen die echt van alle soorten vissen uit het water halen.
Strathcona Park vandaag bekeken div. trails gelopen en meren en vennen bewonderd mooie dag.
Fietsen gaan we vandaag eerst in de buurt van campbell River daarna overgestoken naar Quadra Island om er naar de andere kant te gaan Heriot Bay pittige klus met al die heuvels maar de moeite waard.
Elk Falls staat vandaag op het programma mooie trails en watervallen en omdat het op zalm vissen seizoen weer was geopend stonden er tientallen mensen langs de waterkant om ze te vangen wat ook best lukte.
Laat die middag door naar Heron,s Landing hotel om er te overnachten pracht van een kamer leek wel een suite.
De volgende dag met het watervliegtuig naar de Knight Inlet Lodge (leuke belevenis) om daar aangekomen gelijk je kamer inruimen en op de eerste beren safari niets gezien helaas.Na de lunch weer een safai met een snelle boot deze keer geen beren maar wel arenden en een zeehond gezien en div mooie watervallen en uitzichten.Tijd voor een bakkie om meteen daarna weer op beren safari te gaan met een fluisterboot deze keer was er wel wat te zien n.l. een grizzly moeder met 2 jong heel spannend allemaal om dat te kunnen aanschouwen,na een uurtje alles te hebben bekeken gingen we terug voor het diner smaakte allemaal voortreffelijk, leuk om met alle medewerkers erbij zo te eten.
De volgende dag heel vroeg nog een safari ook nu zien we 2 grizzly beren, jonge vrouwtjes vertelt onze gids Jess. We zitten er redelijk dicht bij en kunnen alles goed zien en fotograferen heel leuk allemaal.
Daarna terug naar de Lodge afscheid nemen en terug met het watervliegtuig naar Campbell River vandaar gaan we verder door naar Port Alberni onderweg hebben we nog een aantal trails gelopen.
De volgende dag door naar Tofino alwaar we ook weer vroeg zijn zodat we ook daar alvast wat kunnen rondkijken,ook hebben we in RIM NP een rondwandeling met een Indiaanse gids heel interessant veel gehoord over hun cultuur.
Vandaag naar Ucluelet ook daar een aantal trails gelopen en een hapje gegeten daar.
Deze dag 2 rainforest trails gelopen om daarna de rest van de dag aan het strand te genieten heerlijk.
Vroeg op om naar Vancouver te rijden via Nanaimo naar Horse Shoe Bay door naar camping Capilano River RV Park vlakbij de Lions gate bridge een ideale camping om Vancouver te ontdekken.
Voor de volgende 2 dagen hebben we fietsen op de camping gehuurd ,ideaal om Vancouver mee in te gaan Stanley Park rond te rijden of een andere plek te ontdekken waren zo om deze 2 dagen.
Vandaag camper ingeleverd bij Cruise Canada alles was ok en na een kleine 2800 km zelf gereden te hebben werden we nu keurig door een taxi afgezet bij het vliegveld voor onze terugreis naar Amsterdam.
Ook deze vlucht verliep weer probleemloos zodat we onze kinderen konden knuffelen na aankomst en ze te vertellen over deze onvergetelijke ervaring in dat prachtige land CANADA, met dank aan Online Camper Specialist

Bedrijfsnaam

Via telefonisch contact hebben we de puntjes op de i gezet en de reis geheel volgens onze wensen geboekt.

5

Camperreis in september door West Canada:
Voor ons kwam GreatLakes/Online Camper specialist wat prijs / kwaliteits verhouding betreft als beste uit de bus.
een duidelijk en complete offerte, helemaal volgens onze wensen zonder onduidelijke bijkomende kosten. Voor ons was de keuze niet zo moeilijk.
Via telefonisch contact hebben we de puntjes op de i gezet en de reis geheel volgens onze wensen geboekt.
Alle gemaakte afspraken waren netjes vermeld in de opdracht, en eventuele latere aanvullingen werden snel en correct afgehandeld en toegevoegd.

We hebben geen enkel negatieve ervaring gehad tijdens onze 4 weken duurde camperreis door West Canada, alle gemaakte afspraken zijn nagekomen en waren prima geregeld.
We hebben echt een super vakantie gehad met een geweldige camper in een fantastisch land, bedankt!

Bedrijfsnaam

We hebben genoten van onze reis, perfect verzorgt door Online Camper Specialist

5

Wij boekten de camper bij OCS naar Atlantisch Canada (Nova Scotia, Newfoundland, New Brunswick, PEI, Quebec en Ontario).
We hebben vier weken rondgereisd volgens een door onszelf opgesteld schema met genoeg speelruimte. Vier weken prima reisweer. 2 nachtjes regen en overdag droog en temperaturen tussen 10 en 25 graden.
We zagen vijf National Parks en meer dan vijf Provincial Parks waar we 150-200 km hebben gewandeld. We zagen geen beren en slechts een dode eland. De National Parks waren erg mooi. De Indian Summer in Algonquin PP was prachtig.
De oude centra van Montréal en Quebec waren sfeervol. De vuurtorens waren mooi om te zien. We hebben genoten van onze reis, perfect verzorgt door Online Camper Specialist

Bedrijfsnaam

Een volgende soortgelijke reis zal ik dan ook zonder aarzelingen weer bij Online Camper Specialist boeken.

5

Het was een uitstekend geregelde reis. Road Bear bleek een uitstekende camper verhuurder te zijn. Goede informatie en inchecken met een Nederlands sprekende medewerker. Niet noodzakelijk maar wel er prettig. De camper was in vrijwel nieuwstaat en heeft probleemloos zijn werk gedaan.
De invulling van de reis hebben we volledig zelf bepaald. We hebben er voor gezorgd dat het een fantastische reis is geworden met onvergetelijke momenten. Bezoeken aan steden, een sportwedstrijd en natuurparken hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten.
De voorbereiding van de reis was zoals gezegd vlekkeloos en we zijn dan ook op geen enkele manier op onaangename verrassingen gestuit.
Een volgende soortgelijke reis zal ik dan ook zonder aarzelingen weer bij Online Camper Specialist boeken.

Bedrijfsnaam

3 weken lang genieten.

5

Geweldige ervaring in een prachtig land. We hebben in bijna 3 weken een groot gedeelte van west Canada gezien. De camper was groot en van alle gemakken voorzien en iedere locatie was als een schilderij van Bob Ross.
Compleet met bergen riviertjes, naaldbomen en beren. 3 weken lang genieten.
Met dank aan Online camper specialist

Bedrijfsnaam

We hebben ontzettend veel moois gezien, het was een aaneenschakeling van hoogtepunten.

5

We maakten een reis van 4.327 mijl met een camper in iets meer dan een maand door het westen van de USA. We bezochten veel Nationale Parken en Salt Lake City, Las Vegas, San Francisco en Los Angeles.
Omdat we er toch een overstap hadden plakten we er nog een paar dagen in Houston aan vast. Daar bezochten we het Space Center en het National Museum of Science. Beide zeer de moeite waard.
We hebben ontzettend veel moois gezien, het was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Een reis om nooit te vergeten.
Dank je wel Nancy

Bedrijfsnaam

We hebben vanaf het begin tot het einde genoten.

5

Gestart met onze camper in Calgary en via de Rockies, Prince George, Smithers naar Prince Rupert. Daar op de boot naar Port Hardy. Op Vancouver Island 10 dagen geweest.
Wat een diversiteit aan natuurschoon overal en dan ook nog 11 beren, dolfijnen, adelaars, elken, zeehond, zeeleeuw, squirrels, vos, zalm, halibot, kolibries en nog veel meer vogels gezien.
Een echte aanrader is vanaf Campbell River met het watervliegtuig naar de Knight Inlet Lodge. Je waant je daar in het paradijs.
We dachten dat een grote stad als Vancouver aan het einde een afknapper zou zijn. We hadden 3 weken alleen maar natuur gezien en van de rust kunnen genieten, maar wat is dat een geweldige schone stad.
Een mooie afsluiter van een geweldige vakantie. We hebben vanaf het begin tot het einde genoten. Dus bedankt Online Camper Specialist

Bedrijfsnaam

Zeker niet de laatste keer

5

Onze Campertrip met Online Camper Specilaistl heeft gebracht wat wij er van gehoopt hadden en waarvoor we gewaarschuwd werden. nl eenmaal met een Camper op vakantie dan wil je nooit meer anders.
Uitstekende kwaliteit Camper goede service in aanloop naar de vakantie en een prima service van Fraserway RV rental in Canada en Online Camper Specialist. Zeker niet de laatste keer.
Bedankt Nancy!

Bedrijfsnaam

Mooie reis kortom, wij zouden het zo weer overdoen!

5

Een prachtige ervaring zo’n relocation camperreis. We hebben weliswaar 6400 km gereden, maar dat was niet belastend. Integendeel, we hebben genoten van elke km door dit weidse land. Steden bezocht, natuurparken, heritage villages. We verbleven beurtelings op campgrounds en bij Walmartvestigingen. De camper was wel heel erg ‘Amerikaans’; loeizwaar, met veel overbodige luxe en een hoog benzineverbruik (1 op 3.5). Gelukkig is de brandstof in Canada goedkoop. Mooie reis kortom, wij zouden het zo weer overdoen!

Bedrijfsnaam

De natuur was weergaloos mooi, de mensen vriendelijk en behulpzaam. Wij hebben genoten!

5

Online Camper Specialist slaagde erin een camper voor ons te reserveren voor de tijd die wij gepland hadden. Het werd een iets grotere camper dan wij wilden, maar alle kleinere modellen waren al besproken. Wij waren blij dat we iets hadden aangezien de vliegtickets al geboekt waren.
Wij hebben een prima reis gehad in een prachtig land,  heel veel dieren gezien o.a. 8 beren waaronder zelfs een Grizzly. De natuur was weergaloos mooi, de mensen vriendelijk en behulpzaam. Wij hebben genoten!
Dank jullie wel voor de snelle en prompte behandeling van onze reisaanvraag. Jullie waren vriendelijk en ter zake kundig aan de telefoon.

Bedrijfsnaam

Wij zullen Great Lakes Travel /Online camper specialist dan ook zeker aanbevelen

5

Wij hebben even camperreis California geboekt en zijn zeer tevreden over Great Lakes travel/Online camper Specialist.

Zij hebben goede service en op vragen wordt snel gereageerd,  wij zullen Great Lakes Travel /Online camper specialist dan ook zeker aanbevelen!!

Bedrijfsnaam

Wij vonden onze reis in Canada geweldig en dit land staat zeker op de verlanglijst om nog eens een keer te bezoeken

5

Via GreatLakes-Travel/Online Camper Specialist hebben wij de camperhuur voor onze vakantie in Oost Canada geboekt.
Verblijf in Canada aan het begin (Toronto) en aan het einde (Halifax) hebben we via airbnb geregeld.
Wij zijn in 3 weken van Toronto naar Halifax gereisd en hebben in totaal zo’n 4400 km afgelegd.
Aanraders zijn de grote steden Toronto, Montreal, Quebec, Cape Croker, St. Jacobs Farmers’Market (dinsdag & zaterdag en in de zomer (half juni t/m augustus) ook op donderdag,  Fundybaai (walvissen kijken), met de ferry van St John naar Digby, etc.
Pluspunten:
* Nog nooit zoveel vriendelijke mensen ontmoet tijdens een vakantie, chapeau voor de Canadezen! Ze maakten gemakkelijk contact en waren zeer behulpzaam.
* Het natuurschoon, vaak overweldigend in vergelijking met het vlakke Nederland.
Nadelen:
* Canada is groot, erg groot. Ook al pakten we verhoudingsgewijs een klein deel van Oostelijk Canada; voor je het weet ben je vooral aan het reizen/rijden ipv de natuur bekijken en mensen ontmoeten.
Een volgende keer zou ik me concentreren op een veel kleiner deel van (Oostelijk) Canada; b.v. 1 week Nova Scotia, 1 week Prince Edward eiland, 1 week het schiereiland Gaspésie.
* Voor de passagiers is al dat reizen niet zo aantrekkelijk, zij zien vanaf hun plaats in de camper veel minder van de omgeving dan de bestuurder en bijrijder.
* Opvallend veel KOA campings liggen vlabij snelwegen, enerzijds gemakkelijk toegankelijk anderzijds veel verkeerslawaaioverlast.

Wij reden met een type MH-B camper van Canadream met 2 volwassen en 2 kinderen (11 & 15). Zo’n 7,8m lang en in ons geval een nieuwe met nog maar 6.000 km op de teller. 3 slide-outs en alles aan boord. Aansluiten van electra, water & riool (sewer) is een fluitje van een cent. Manoeuvreren  met zo’n gevaarte is wat lastiger maar wel te doen. Bezoek aan steden met camper is niet aan te raden vanwege de omvang. Vaak zijn er alternatieve toegangsmogelijkheden via het openbaar vervoer vanaf parkeerplaatsen net buiten het centrum.
Zorg voor een goed navigatiesysteem, vaak zijn Nederlandse apparaten zeer goed te gebruiken door een kaart van Canada te downloaden (in ons geval een TomTom20 Go met een Canadakaart geïnstalleerd).

Wij vonden onze reis in Canada geweldig en dit land staat zeker op de verlanglijst om nog eens een keer te bezoeken.

Bedrijfsnaam

Na 3300 km hebben we de camper met tegenzin ingeleverd bij Fraserway.

5

We hebben bij GreatLakes Travel/Online Camper Specialist een camperreis door Canada van 3 weken geboekt, van Calgary naar Vancouver. We hadden een splinternieuwe camper van Fraserway, misschien ietsje duurder dan andere verhuurders, maar alles was perfect geregeld!

Van tevoren hebben we veel advies gekregen van medewerkers van GreatLakes over de route en de highlights die we niet moesten missen. Daar hebben we ons vrij goed aan gehouden. Na 3300 km hebben we de camper met tegenzin ingeleverd bij Fraserway.

We hebben een geweldige vakantie gehad, we hebben erg veel gezien, schitterende natuur, tientallen machtige watervallen, fantastische landschappen, aardige mensen, relaxed verkeer, maar we hebben ook veel wild gezien: o.a. beren, tientallen wapiti herten, een wolf, een poema, adelaars, bighorn sheep en niet te vergeten walvissen. Minpuntje: deze reis geen orka’s en elanden gezien. Dat betekent natuurlijk dat we gewoon nog een keer terug moeten! Dan gaan we vooral naar Vancouver Island. Of naar Yukon en Alaska ….
GreatLakes/Online Camper Specialist, bedankt!

Bedrijfsnaam

Zouden we zeker zo weer doen !

4

Top ervaring gehad. Alles prima geregeld wat betreft boekingen en tickets. Candadream als Rental maatschapij geven we een dikke 10 plus! Top medewerkers, super vriendelijk en behulpzaam. En een geweldige RV ter beschikking gehad. Deze Camper heeft zeker voor heel veel reiscomfort en vakantie plezier gezorgd ! Zouden we zeker zo weer doen !

Bedrijfsnaam

Kortom een reis om vaak aan terug te denken

5

Hele mooie camperreis, rechtstreekse vluchten Ams-Calgary en Vancouver-AMS. Fijne camper van Fraser Way (splinternieuw), super service van deze maatschappij, ophalen bij hotel, terugbrengen naar Airport, hele mooie routes gereden en leuke excursies gedaan.

De meeste highlights gezien en wildlife gespot (zwarte beren, elks, herten, bald eagles, marmotten, eekhoorntjes, zeehonden, zeeleeuwen, zee otters, kleine (rivier?)otters, big horns, berggeiten, verschillende soorten eekhoorntjes, prachtige vogels die wij thuis niet zien), mooie (en soms iets tegenvallende..veel muggen) wandelingen gemaakt.

Absolute aanraders Maligne Canyon, Lake Morraine, Wild Pacific trail bij Ucluet, 5 lakes trail, Peak to Peak bij Whistler, de prachtige verschillende watervallen in het Wells Gray parc. ps wist je dat je vaak voor 5 dollar een dagkaart kunt kopen voor het busvervoer? Wij zijn van Sooke naar Victoria gegaan met de bus. Ligt 35 km van Victoria, maar wat een plezier, je hoeft niet door het drukke verkeer, parkeren hoeft ook niet met de grote camper, benzine kan je uitsparen. Ook bij Banff kan je overal naartoe met de bus, halte op de camping! zelfs naar Lake Minnewanka.

Voor alle informatie (en gebruik Wifi ;)) kan je altijd terecht bij de Visitors Centers. Zij kunnen voor je bellen, campings reserveren, of je van goed advies dienen voor leuke uitstapjes.

Wat een prachtige natuur, van vlakke valleien tot hoge bergen met sneeuw, tot groene berggebieden, met het ene na het andere meer en met de weg mee meanderende rivieren (of is het andersom) die soms heel klein zijn en soms heeel breed of wild. En dan weer het eiland gevoel op Vancouver Island, dat met het deel van Tofino wel op een soort eiland binnen het eiland lijkt; Long Beach met de surfers, Tofino met de excursies, Ucluet met de prachtige rotsachtige kustlijn.

Kortom een reis om vaak aan terug te denken; bedankt Nancy voor al je inspanningen!

Bedrijfsnaam

We hebben heel erg genoten van onze reis naar Canada

4

We hebben heel erg genoten van onze reis naar Canada.
We hebben in Calgary onze camper opgehaald en via de Rocky’s naar Vancouver Island gereisd.
Na 3 weken reizen hebben we de camper weer in Vancouver ingeleverd.
Het is een reis om niet te vergeten. Zoveel mooie natuur en wildlife.
Alle voorbereidingen, boekingen, reserveringen waren prima in orde. Medewerkers van Onlinecamperspecialsit hebben ons goed geinformeerd over zaken welke belangrijk zijn voor de reis.

Bedrijfsnaam

Wij willen zeker nog eens terug

4

In Juli  hebben wij met 2 gezinnen in twee campers een prachtige reis door West Canada gemaakt. Omdat we gingen reizen met 4 kinderen van 3, 6, 9 en 10 jaar hebben we voor een reisspecialist gekozen met veel locale ervaring. Marc heeft onze reis op maat samengesteld rekening houdend met het reistempo en de behoefte vd kinderen. Ook kregen we een overzicht van geschikte zover als mogelijk kindvriendelijke campings gemaild, die we vervolgens zelf konden reserveren met uitleg van GreatLakes. De reis zelf is dan ook vlekkeloos verlopen en na 3 weken hebben we tal van mooie herinneringen en ervaringen meegenomen uit dit prachtige land. Groot en klein hebben maximaal genoten van het prachtige landschap, de vele wilde dieren en het aangename klimaat in Juli. Wij willen zeker nog eens terug!

Bedrijfsnaam

Bedankt voor jullie service!- West-Canada camperreis

5

Beste Jolanda,

Via deze mail wil ik je nog even laten weten dat het met ons allemaal is goed gekomen nadat ik je op zaterdagochtend had gebeld over een kapotte camper van CruiseAmerica/CruiseCanada.

‘sAvonds om 20.00 is deze omgewisseld voor een andere, zodat wij zondag ochtend vroeg onze reis konden vervolgen. Bij het inleveren van de camper hebben we 180 dollar terug gekregen omdat we 1 dag zijn misgelopen, dus dat is wel netjes. Ik wil je nog bedanken voor je bemiddeling in deze en voor de verdere organisatie van onze reis. Het is een fantastische reis geweest, we hebben veel gezien en het prima naar ons zin gehad.

Met vriendelijke groeten,

Bedrijfsnaam

Great Lakes een compliment voor jullie met een pluim!!

5

Hallo Jolanda en het team van GreatLakes,

Wij, Patrick Baur, Henk en Marian Berben, willen jullie even bedanken voor de perfecte organisatie die jullie voor ons geregeld hadden, met betrekking tot de Canadareis die we hadden van 16 juni tot 8 juli. We hebben drie fantastische weken gehad, enorm veel gezien, van prachtige bergen, gletchers, meren, watervallen, beren, elken,eekhoorns, en nog veel meer dieren en prachtige natuur, te veel om op te noemen.Het was een vakantie om nooit te vergeten

Great Lakes een compliment voor jullie met een pluim!!

Bedrijfsnaam

Campervakantie oost-USA, We zullen jullie aanbevelen!

5

Geachte mevrouw Verhees,

Dank voor het reserveren; het was een prima hotel en een uitkomst om zo de laatste uren in Miami door te brengen. Misschien ook een tip voor andere klanten? (Tip Greatlakes-Travel: het Wyndham Miami Airport is een prima hotel voor de omgeving van Miami).

Overall zijn we ook tevreden over Swissair en Moturis. Wel jammer is het dat een betaalbare parkeerservice op lucthhaven Brussel niet goed te vinden is; misschien kunnen jullie daar iets mee naar andere klanten? (Commentaar Greatlakes-Travel: we zullen in het komende jaar voor vertrek vanaf Brussel de toegang tot de goedkope parking gaan verduidelijken..bedankt voor de suggestie)

We zullen jullie aanbevelen!

Met vriendelijke groet,

Bedrijfsnaam

Canada, Nogmaals bedankt voor het regelen, we bevelen jullie aan.

5

Beste mensen,

Net terug uit Canada. Nogmaals bedankt voor het regelen van de vluchten, het verblijf in het hotel en het huren van de camper.Alles is prima verlopen en het was fantastisch.Na een nachtje Vancouver de volgende dag onze camper opgehaald. We kregen een iets kleinere camper mee, maar voor ons gezin groot genoeg. Het rijden wende snel en al snel zaten we op de boot naar Vancouver Island. Daar Victoria bekeken en Whale watching gedaan. Prachtig die beesten te zien vanuit de zodiac! Daarna naar Campbell River; Hurricane Jack was geregeld op de maandag. Schitterende kerel die ons, samen met zijn vrouw, een mooie dag bezorgde; zeehonden, zeearenden, krabbenvangst en dat was het mooist; dolfijnen, heel veel dolfijnen!!! Via de Sunshine-coast naar Vancouver terug gereden en daarna zijn we naar Manning Prov. park gereden. Erg mooi, mooie wandelingen gemaakt. Daarne zijn we via Kamloops gereden naar Clearwater. Niet via Kelowna daar er daar branden waren en er veel rook stond. Wells Gray park is ook een aanrader. Daarna via Jasper en Banff de Icefieldhighway gereden. Ook zeer indrukwekkend. Nog een rondje richting Golden en het Kinbasket Lake gemaakt en via Radium Hotsprings terug naar Banff en toen noodgedwongen naar Calgary.De vakantie zat er op. Vele foto’s gemaakt van de natuur, de genoemde beesten en ook van beren (Tip: bij Blue River gaan ze met een bootje de rivier op en ze geven grote kans op het zien van bruine beren; wij zagen er drie). De camper kreeg wel een mankement; de slide-out functioneerde niet meer, maar door het mooie weer hadden we die niet echt nodig.Ik heb dus de verhuurder maar niet gebeld. Kortom; een zeer voldaan gevoel en een berg mooie herinneringen aan het mooie, ruime en zeer gastvrije Canada. Nogmaals bedankt voor het regelen, we bevelen jullie aan.

Bedrijfsnaam

Reis Oost-Canada en Newfoundland, Al met al: goed gedaan Great Lakes!

5

Dag Nathalie, wij zijn inderdaad al weer een poosje thuis. Alles is prima verlopen. Ook met mijn man. Hij is 100% gezond verklaard. Ook tijdens de reis heeft hij geen last gehad, eerst nog wat kouwelijk maar op het eind was dat ook al over. Er waren keurig extra dekens aan boord (ook gebruikt). De camper was prima ingericht. Alles was er, ik heb nooit misgegrepen bij de keukenspullen. We hadden nog camper-pech, ook dat is onderweg na telefonisch contact met Canadream opgelost, en keurig terugbetaald aan het einde. We hebben 5400 km gereden, dat was wel veel. Moesten dik bijbetalen natuurlijk. Een evt. volgende keer zouden we moeten kiezen voor onbeperkte km’s, maar jullie weten natuurlijk wel wat de voordeligste optie is. Ook bij het inleveren van de camper werden we vriendelijk en correct behandeld. Er werd nauwelijks gekeken naar de camper. We hadden hem gepoetst en goed schoon, dat zien ze in 1e oogopslag al natuurlijk. NewFoundland was fantastisch, hadden we niet willen missen. We zouden wel langer in New Brunswick gebleven zijn, als er tijd voor was geweest. Het stadje Sussex met zijn muurschilderingen was heel leuk. Werden we door toerist info op gewezen, stond nergens in de boeken die wij bij ons hadden. Een leuke pauze tijdens de rit. Al met al: goed gedaan Great Lakes!

Vriendelijke groet,

Bedrijfsnaam

Weer thuis van onze 25-jarige huwelijksreis- deel 3, GLT enorm bedankt!

5

Beste Greatlakes-Travel medewerkers,

We zijn nu alweer anderhalve week thuis en nog steeds moeten we bijkomen van onze geweldig indrukwekkende vakantie van 4 weken in de Rockies en Vancouver Island. Onze droom is uitgekomen.

Het laatste deel van onze reis was eveneens super, net als de rest van onze vakantie dus. De excursies op Vancouver Island waren adembenemend. We hebben 6 uur gevaren met Hurricane Jack, wat een geweldige ervaring was dat. Zoals jullie ook al op jullie site vermelden, het was inderdaad een zeer persoonlijke excursie. We zaten met nog 5 andere Nederlanders (ook via GLT) op zijn supersnelle boot en het was ontzettend gezellig. Jack en zijn vrouw zijn inderdaad supergidsen, hij weet echt de mooiste plekjes te vinden en het eten is zo ontzettend lekker. De tocht begon meteen knallend , Jack liet ons een plek zien waar 2 visarenden wonen, hij riep ze zelfs en ze kwamen voor onze neus de vis uit het water halen (die Jack er wel zelf ingooide), we waren meteen verkocht. Ook de rest van de excursie was fantastisch, die dag werkten de orka’s ook erg mee, we hebben ze van alle kanten gezien en gehoord. Wat een ongelooflijk mooie ervaring was dat. Jack ging ook op zoek naar beren langs de kust, maar helaas lieten die zich die dag niet zien, het was ook ver boven de 30oC!!! Daarna als afsluiting nog langs een kolonie zeehonden en na bijna 7 uur kwamen we zeer voldaan weer in Campbell River aan. Overdonderd door al het moois en superlieve, aardige mensen en zeer ervaren om de mooiste plekjes en dieren te vinden .

De volgende dag hebben we ook de orka-excursie met Stubbs gemaakt vanuit Telegraph Cove. Een grote boot met bijna 50 mensen, maar er was plaats genoeg voor iedereen, wij zaten uiteraard voorop. Heel veel visarenden gezien, orka’s ook heel dichtbij, en tenslotte op zoek naar een walvis, die was die ochtend al bij een eerdere excursie gezien. Helaas niet gevonden maar wel een plek op zee waar hij net geweest was, de visjes dreven nog rond en er hing een gigantische wolk vogels boven. In die wolk ook een aantal visarenden die voor onze neus gingen vissen, we hebben de foto’s gemaakt waar we alleen maar van konden dromen!! Ook nog Steller zeeleeuwen gezien die langs zwommen, we kregen voldoende tijd om die te bewonderen, ook werd er regelmatig gestopt bij visarenden langs de kant. We kregen aan boord ook nog interessante informatie van een alleraardigste biologe over al het zeeleven. Ook een erg leuke excursie dus, weliswaar maar 4 uur, maar met een beetje geluk, de orka’s zaten al meteen om de hoek van de haven!!!!!ook lang genoeg. Zeker aan te bevelen.

De aanbevolen campground Salmon Point bij Campbell River op Vancouver Island was supermooi, echt ook een aanrader, vlakbij zee en prima voorzieningen. Helaas daarna naar huis. Omdat we weer op donderdag met de ferry vertrokken hadden we geen lange wachttijd, slechts 30 min. We hebben een prachtige campground gevonden in Burnaby, dichtbij de inleverplek van onze Canadream camper in Vancouver. Overigens bleek later dat er geen andere campground is dichter bij Canadream, die liggen aan de andere kant van Vancouver en dan moet je dus met je camper dwars door Vancouver en dat is niet aan te raden. Jammer om de camper te moeten inleveren, is prima bevallen. Helaas ging onze airco kapot toen het erg warm was, zondagavond Canadream Calgary gebeld maar die wilden ons niet helpen, was geen noodgeval, maandagochtend na 8 uur terugbellen. Omdat we toen echter een excursie hadden konden we niet bellen, airco niet aan de praat gekregen, ook niet na het lezen van de handleiding. Bij Canadream Vancouver vonden ze dat een slechte service, ze horen 24 uur per dag bereikbaar te zijn voor alle klachten. Daar werd ons aangeraden om canadream Vancouver te bellen bij problemen, maar ja dat wisten wij natuurlijk niet…..Toen we de camper ophaalden in Calgary was de service overigens uitstekend, we mochten al voor 9 uur komen (ipv na 15.00 uur), werden prima geholpen. Beetje jammer dus van de problemen met de airco, die was dus inderdaad niet kapot maar was met een simpele handeling weer te gebruiken, is een beetje zuur als het ver boven de 30’c is en je moet in een bloedhete camper alles inpakken en je kan dan ook niet slapen……Maar ja, dit was dan ook echt het enige kleine minpuntje van onze vakantie, dat valt in het niet bij alle topdagen die we hebben gehad.

Misschien een paar TIPS voor toekomstige Canada reizigers
-Vraag hoe je de airco kan resetten, het blijkt nl. regelmatig voor te komen dat die uitvalt door overbelasting en bij het ophalen van de camper is ons dit niet verteld.
-Dichtstbijzijnde campground bij Canadream Vancouver: Burnaby Cariboo R.V. Park campground, geweldig mooi en uitstekende sanitaire voorzieningen (zelfs een zwembad)
-Excursies hebben echt zoveel meerwaarde en GLT excursies zijn echt toppers, gewoon doen!!!!
-Als je WIFI zoekt, bijna overal te vinden, je moet er soms wel naar vragen, ze zitten op de gekste plekken, bv. postkantoor in winkelcentrum Lake Louise, pizzeria Jasper. Gewoon vragen en dan kom je er wel, helaas weinig campgrounds met WIFI, wij hebben het gebruikt om onze kinderen, familie en vrienden op de hoogte te houden via de reissite:WaarBenJijNu.nl
-Realiseer je dat je nauwelijks mobiel kunt bellen in de nationale parken, wel handig en stukken goedkoper om een Canadese telefoonkaart terplekke te kopen, er zijn vaak telefooncellen waar je ze kan gebruiken.
-Kom in het hoogseizoen niet te laat aan bij een campground, in het begin van de middag zijn ze al vaak vol (de grotere dan met hookups). Beter is om ’s ochtends eerst de campground te boeken, dan kan je daarna meteen op pad. Wij hebben vaak gezien dat aan het eind van de middag er lange rijen voor de ingang stonden en dat mensen dus om konden draaien op zoek naar een ander plekje.
-Vermijd de ferry naar Vancouver-Vancouver Island in het weekend, wij gingen op donderdag en hadden amper wachttijd eind juli
-Er varen meerdere ferry’s tussen Vancouver-Vancouver Island: _West Vancouver-Nanaimo=Horseshoe Bay-Departure Bay, vaartijd 1 ½ uur, erg handig als je via highway 99 (Whistler) naar VI wilt
-Vancouver- Nanaimo= Tsawassen-Duke Point, erg handig als je bv. naar Canadream Vancouver moet , vaartijd 2 uur en je komt niet door Vancouver
-Wil je graag wandelen in de Rockies, met bergschoenen en wandelstokken, dan is een echte aanrader het boek: Don’t Waste Your Time in the Canadian Rockies van Kathy&Craig Copeland, alle wandelingen staan beschreven met een waardering per wandeling, echt zo handig om de allermooiste wandelingen te kiezen, en de waardering klopt ook echt. Wij hebben uitsluitend 4****wandelingen gedaan en die waren stuk voor stuk adembenemend. En laat je heel goed voorlichten over de beren, neem altijd pepperspray mee en onderschat het gevaar nooit. Koop geen berenbelletje (trekt poema’s aan) en ook geen berenfluitje(hadden wij wel, maar later vertelde een gids dat je dan op een marmot lijkt, en die lusten de beren toevallig erg graag…..).
-Handige guide om campgrounds te zoeken:Woodall’s Canada Campground Guide

En tenslotte wil ik zeker niet onvermeld laten dat de reis een enorm succes is geworden door de uitstekende service van GLT, ze doen er alles aan om een reis op maat te maken, snelle reacties op vragen (en dat waren er bij ons aardig wat), veel geduld. Vooral de enorme inspanningen die zij gedaan hebben om ons verblijf in de Lake O’Hara Lodge voor elkaar te krijgen zijn door ons enorm gewaardeerd, het was grandioos. Volgend keer als we weer naar Canada gaan (dat is inmiddels wel zeker)gaan we zeker weer met GLT!!!!!! GLT enorm bedankt!!!!!!!!!!!!

Voor iedereen die nog meer persoonlijke info wil of foto’s wil bekijken (wij hebben er ruim 9000!!!) je mag me altijd mailen.

Sorry voor dit lange verhaal, ik kan nu eenmaal niet snel iets opschrijven, ben een beetje enthousiast na onze fantastische droomreis.

Bedrijfsnaam

Super service!

4.5

Theo, Jolanda en het team van Greatlakes-Travel heeft een ruime kennis van (camper)reizen naar Amerika, Alaska en Canada. Het team put uit een ruime ervaring en weet precies te adviseren waar je moet zijn. Ze helpen je echt heel erg goed met het organiseren van je droomreis.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×